Nem tartoznak a felnőttképzési törvény hatálya alá.

 • Kis- és nagyüzemi képesítés (Nemzetközileg elismert) –Hegesztő minősítő továbbképzés 40 órás
 • Kis- és nagyüzemi képesítés (Nemzetközileg elismert) –Nemzetközi hegesztő (IW)
  • Választható eljárások:
   Nemzetközi Gázhegesztő (IW-G) szakképzés
   Nemzetközi MIG/MAG hegesztő szakképzés (IW-M)
   Nemzetközi MMA hegesztő szakképzés (IW-E)
   Nemzetközi TIG hegesztő szakképzés (IW-T)
 • Kis- és nagyüzemi képesítés (Nemzetközileg elismert) –Nemzetközi kiemelt hegesztő (IWP)

Mind az iskolarendszerű és az iskolarendszeren kívüli oktatást érintően részt veszünk a Hegesztő szakma országos érvényű szakmai és vizsgakövetelményeinek kidolgozásában. Figyelemmel kísérjük, és ha módunkban áll bevezetjük az iskolarendszerű és az iskolarendszeren kívüli gyakorlati oktatás újabb hasznos módszereit, s magunk is részt veszünk a hatékony oktatási és vizsgáztatási módszerek kidolgozásában.

A Mátrai Hegesztéstechnikai Kft. célja, hogy euro-kompatibilis szakképesítést adjon a hegesztőképzési szolgáltatás igénybevevőinek. A minőségi oktatás meghonosításával Magyarországon és Európa más országaiban is hasznosítható, tartós szaktudás nyújtásával kívánjuk a magyar szakmakultúrát gyarapítani. A minél magasabb szintű képzés érdekében képzési programjainkat az Európai Hegesztési Szövetség irányelvei valamint a vonatkozó szabványok előírásai alapján dolgoztuk ki. Ezen törekvéseinkkel is próbálunk hozzájárulni a hegesztő szakma egységesítéséhez.

Képzési tevékenységünk színvonalának értékmérője az a tény is, hogy a Magyar Hegesztéstechnikai és Anyagvizsgálati Egyesüléssel együttműködő partnerként szervezzük a különféle Nemzetközi tanúsítványt adó képzéseket, melyre az Európai Hegesztési Szövetség 1999-ben akkreditálta a Kft-t.

A Mátrai Hegesztéstechnikai Kft. a működésének kezdeti időszakában megfogalmazta azokat az alapelveket, értékeket és szakmai elhatározásokat, melyek az évek során dinamikus fejlődésével bizonyított. A színvonal megőrzése és folyamatos javítása érdekében a Kft. nagy hangsúlyt helyez a szakmai és tárgyi követelmények megfelelőségére, mivel minőséget csak a legjobban képzett szakemberekkel, valamint az ipari igényeket maximálisan kielégítő berendezésekkel lehet.

Speciális ismereteket a hegesztéstechnika területén. Mindezt azért, hogy Önök is biztosak lehessenek abban, hogy hegesztéstechnikai szakembereik:
• magas színvonalú továbbképzést kapjanak elméletből és gyakorlatból,
• még jobban teljesíthessék a hegesztett szerkezetek és nyomástartó edények minőségével kapcsolatos növekvő követelményeket,
• legyenek felkészülve az európai piac kihívásaira, és a jó hírükkel is erősítsék cégük piaci pozícióját.

Felnőttképzést kiegészítő tevékenységeink:

Előzetes tudásszint felmérés (azonosítója: 91)

Az előzetes tudásszint-felmérés célja, hogy pontosan meghatározza az ügyfél korábban megszerzett ismereteit, készségeit és gyakorlati tapasztalatait. Az előzetes tudásszint felmérésének további célja, hogy rendszerezett formában bemutassa az ügyfél számára hol tart most, melyek tudásának az erős, illetve a gyenge oldalai.
Az előzetes tudásszint-felmérést a képzésszervezők végzik, mely a választott képzés tekintetében az ügyfelek elméleti szakmai képességét és készségszintjét kívánja felmérni. Lehetőséget teremtünk ezzel, már a szakma kiválasztásánál a várható tudásszinthez igazított csoportok összeállítására.
Szolgáltatás díja: ingyenes

Elhelyezkedési tanácsadás (azonosítója: 94)

Az elhelyezkedési tanácsadás alapvető célja, hogy biztosítsa mindazokat az ismereteket és információkat, amelyek segítségével a kialakult élethelyzetüket kezelni tudják és a lehető legrövidebb idő alatt képesek lesznek új álláshelyük megszerzésére.
Az elhelyezkedési tanácsadás biztosítja az ügyfeleknek, hogy megtervezhessék konkrét, megvalósítható karriercéljaikat és megismerjék a célok eléréséhez szükséges legfontosabb módszereket és eszközöket.
A tanácsadás során átgondolják a résztvevők az érdeklődési körüknek képességeiknek megfelelő leginkább alkalmas szakmai lehetőségeket. Az elhelyezkedési tanácsadás során jobban megismerhetik a választott szakmát, a megszerzett képesítéssel megszerezhető munkaköröket, elhelyezkedési lehetőségeket. Kialakíthatják álláskeresési elképzelésüket és technikájukat.
Szolgáltatás díja: ingyenes

Vizsgaszervezés

Saját képzéseink vizsgáit magunk szervezzük, illetve vállaljuk további képző intézmények vizsgáinak megszervezését.

Aktuális tanfolyamaink:

Tanfolyam megnevezése Helyszín Óraszáma Indulás dátuma Vizsga dátuma
Nemzetközi kiemelt hegesztő (Nemzetközileg elismert) 3271 Visonta, Erőmű út 11 150 óra 2016.09.02  2016.11.11
Nemzetközi hegesztő (Nemzetközileg elismert) 3271 Visonta, Erőmű út 11 500 óra várjuk a résztvevők jelentkezését
Hegesztő minősítő továbbképzés (Nemzetközileg elismert) 3271 Visonta, Erőmű út 11 40 óra Folyamatos

Jelentkezési lap ide kattintva letölthető!

Tájékoztatjuk a kedves érdeklődőket, hogy a Magyar Hegesztéstechnikai és Anyagvizsgálati Egyesülés és az Óbudai Egyetem szervezésében lehetőség van a következő Nemzetközi tanúsítványt adó képzésekre, amelynek gyakorlati képzésében közreműködőként veszünk részt:

 • Nemzetközi hegesztő specialista (IWS)
 • Nemzetközi, alapismeretekkel rendelkező ellenőr (IWI-B) képzés
 • Nemzetközi, átfogó ismeretekkel rendelkező ellenőr (IWI-C) képzés
 • Nemzetközi, standard ismeretekkel rendelkező ellenőr (IWI-S)

A képzésekről további információt a Magyar Hegesztéstechnikai és Anyagvizsgálati Egyesülésnél (MHtE) kérhet. Honlapjuk: http://www.mhte.hu

Hegesztő minősítő tanfolyamok folyamatosan indulnak!