A szerelési munkák fokozott minőségi követelményei szükségessé teszik a beruházók által is előírt követelmények szerinti hegesztőképzést. Társaságunk, a Mátrai Hegesztéstechnikai KFt. mottója: “tapasztalatok a minőségben – minőség a hegesztésben”. Visontán 1986 óta folyamatos a hegesztőképzés-, minősítés-, továbbképzés- és vizsgáztatás.

Korszerű, minden igényt kielégítő hegesztőbázisunk 1989-ben elnyerte a “Kiváló Hegesztőbázis” kitüntető címet. Rendelkezünk a Magyar Hegesztőminősítő Testület tanúsítványával (016-94) a hegesztőképzés-, képesítés és minősítés lefolytatására. A Mátrai Hegesztéstechnikai Kft. 1998. május 1-én alakult, változatlan szakember gárdával, tulajdonosa Heves megye legnagyobb energetikai vállalkozása a Mátrai Erőmű Részvénytársaság.

MINŐSÉGPOLITIKAI NYILATKOZAT

A Mátrai Hegesztéstechnikai és Szakképzési Kft. a társadalmi és gazdasági változások folyamán kialakult szakképzési igények felismerése alapján jött létre 1998-ban önálló gazdasági szervezettként. Megalakulása óta folyamatosan részt veszünk iskolarendszerű és az iskolarendszeren kívüli felnőtt oktatásban.

Iskolarendszerű képzésen belül Karosszéria-lakatos és Hegesztő tanulók gyakorlati oktatását végezzük.

Iskolarendszeren kívül felnőttképzés keretein belül OKJ-s képzések közül Hegesztő, nem OKJ-s képzések közül Minősített hegesztő, hegesztő gyakorlati oktató, Nemzetközi hegesztő, Nemzetközi kiemelt hegesztő képzéseket végzünk.

Képzési tevékenységeink alapján az Észak Magyarországi Regionális Igazgatóságán előírtan regisztráltak vagyunk és megalakulásunk óta sikeresen működünk.

Mind az iskolarendszerű és az iskolarendszeren kívüli oktatást érintően részt veszünk a Hegesztő szakma országos érvényű szakmai és vizsgakövetelményeinek kidolgozásában. Figyelemmel kísérjük, és ha módunkban áll bevezetjük az iskolarendszerű és az iskolarendszeren kívüli gyakorlati oktatás újabb hasznos módszereit, s magunk is részt veszünk a hatékony oktatási és vizsgáztatási módszerek kidolgozásában. A Mátrai Hegesztéstechnikai Kft. célja, hogy eurokompatibilis szakképesítést adjon a hegesztőképzési szolgáltatás igénybevevőinek.

A nemzetgazdaság és a társadalom, valamint az egyéni törekvések céljainak és feladatainak megvalósítása és megvalósulása határozza meg stratégiai terünk aktualizálását és rugalmasságát.  A minőségi oktatás meghonosításával Magyarországon és Európa más országaiban is hasznosítható, tartós szaktudás nyújtásával kívánjuk a magyar szakmakultúrát gyarapítani.

Képzési tevékenységünk színvonalának értékmérője az a tény is, hogy a Magyar Hegesztéstechnikai és Anyagvizsgálati Egyesüléssel együttműködő partnerként szervezzük a különféle Nemzetközi Diplomát adó képzéseket, melyre az Európai Hegesztési Szövetség 1999-ben akkreditálta a Kft-t.

Nézze meg az EWF 20éves jubileumi videóját.

A minőségi oktatás érdekében 2007-ben a Felnőttképzési Akkreditáló Testület által akkreditáltattuk intézményünket. 2009-ben pedig a Minősített hegesztő, a Nemzetközi hegesztő és a Nemzetközi kiemelt hegesztő képzési programjaink akkreditációja is megtörtént.

A Mátrai Hegesztéstechnikai Kft. a működésének kezdeti időszakában megfogalmazta azokat az alapelveket, értékeket és szakmai elhatározásokat, melyek az évek során dinamikus fejlődésével bizonyított. A színvonal megőrzése és folyamatos javítása érdekében a Kft. nagy hangsúlyt helyez a szakmai és tárgyi követelmények szempontjából.

Partneri elégedettség állandó növelése és mérhetősége érdekében 2001-ben a Kft. a Commenius programban való részvétellel elsők között vezettünk be tanúsított Minőségirányítási rendszert. Az ÉMI-TÜV Bayern Kft. DIN EN ISO 9001:2000 szabvány szerinti tanúsítvány kiterjed a képzési szolgáltatásaink minden lényeges folyamatára.

FRISS HÍREK

MINŐSÉGPOLITIKA

SZOLGÁLTATÁSAINK