A folyamatosan változó piaci igényeknek megfelelően az idén elkészült a CS WAVE hegesztés oktató szimulátorunk legújabb verziója( a CS WAVE LITE ), amely egy hordozható változata a már eddig is ismert nagytestvérének.

Az új eszköz francia-magyar fejlesztés eredménye, amely ultrahangos mozgáskövető rendszerrel van felszerelve a hegesztés során előforduló ( gyakran bonyolult ) mozgáskoordináció lekövetésére valamint a képernyőn történő megjelenítés fáziskésés nélküli megvalósítására.

Az eszköz továbbá gravitációs szenzorokkal is fel van szerelve, mely lehetővé teszi a legkülönfélébb pozíciókban történő gyakorlást a tanulók számára. A szimulátor fontos szerepet fog betölteni a hegesztés, mint hiányszakma a fiatal generációk körében történő népszerűsítésében, a progresszív tanulás elsajátításában. Rugalmasan használható a  Magyarországon még újonnan bevezetett IIW/EWF irányelvek szerinti moduláris felépítésű hegesztőképzésben.

Továbbá rendkívül fontosnak tartjuk, hogy a hegesztők képzése során a tanulók koncentrációs képességének mérésére, fejlesztésére kiválóan alkalmas akár egyénre szabottan is, így sokkal piacképesebb, fejlettebb tudás elsajátítását teszi lehetővé a szimulátor használata, valamint a kezdő hegesztők versenyképességét döntően befolyásolja az elhelyezkedés, a munkavállalás során. Fejlesztés során nagy hangsúlyt fektettünk továbbá a gyorsan változó piaci igényekhez igazodó egyszerű  és széleskörű alkalmazhatóságra, a folyamatosan változó követelmény- rendszerekhez történő gyors és pontos megfeleltetésre. A szimulációs rendszer használatával nemcsak eredményesebb, könnyebben ellenőrizhető, hatékonyabb lesz a hegesztők képzése, hanem másképp el nem érhető jelentős megtakarítások realizálhatóak az egyébként is rendkívül költséges szakképzés során, úgy, hogy közben az oktatás minősége és szintje ne legyen alacsonyabb, sőt…
Végül, de nem utolsó sorban ez, az oktatók munkáját, az oktatás hatékonyságát nagy mértékben befolyásoló, szimulációs technika új távlatokat nyit a hegesztők képzésében, és egységesített tudásszint lehetőségét biztosítja minden felhasználó számára függetlenül attól, hogy hol tanulja meg a hegesztés alapjait, így csökken az oktatók szubjektivitása a képzés során.

Fontos továbbá, hogy a tanulók egy környezetbarát, biztonságos rendszer segítségével tanulhatják meg a hegesztés alapjait, fejleszthetik tovább tudásukat, képességeiket minden a hegesztés során előforduló veszélyforrások (fényhatások UV, fröcskölés, hő-ártalmak, stb…) tanulást hátráltató hatásai nélkül.