Hegesztő munkapad

A hegesztő munkapad a CS WVE rendszer fő tanulási eszköze. A munkapad egy nagydarab motorizált bútordarab nagy képernyőkijelzővel , mozgásérzékelő rendszerrel, és valódi hegesztési eszközökkel. A tanulók a hegesztési eszközök segítségével tudnak hegesztési feladatokat szimulálni, és a rendszer kezelőfelületén navigálni.

Sokoldalú

A CS WAVE munkapad fogyóelektródás ívhegesztést, és bevont elektródás kézi ívhegesztést szimulál.  A munkapadok  többféle eljárás, varratalak,  hegesztési testhelyzet és mozdulat gyakorlására,  megtanítására és szinten tartására használhatók.

Rugalmas

A motorral ellátott képi megjelenítő-rendszer  vízszintesen  és függőlegesen is pozicionálható, ami sokféle feladat elvégzését teszi lehetővé.

Oktató jellegű

A munkapad egy kiváló oktatási eszköz is, ami az oktatót több is módon segíti a tanulók hibáinak és fejlődésének elemzésében akár valós időben is.

Hálózatba köthető

Minden munkapadon van hálózati kapcsolat.  Ha van hálózat telepítve, a munkapad a hálózatra köthető, és kommunikálni tud egy CS WAVE szerverrel. Az eredmények automatikus frissítése és központi tárolása valós időben történik.

Vezérlő Központ

A CS WAVE vezérlő központ az oktató leglényegesebb eszköze. Lehetővé teszi a tanulók megfigyelését és felügyeletét, valamint fejlődésük elemzését a tanfolyam során.

Oktatásirányítás

A CS WAVE Vezérlő Központ valós időben biztosítja a CS WAVE munkapadok használatának nyomon követését. Felhasználói felülete úgy lett kialakítva, hogy egyszerűen kezelhető, és felhasználóbarát legyen.

Elemzés

A részletes statisztikák és grafikonok lehetővé teszik az oktató számára a hibák megtekintését, így az oktató könnyen elemezheti, hogyan halad a tanuló előre feladatról feladatra. 

Többféle gyakorlásmód

A vizuális segítségen kívül az oktató több nehézségi szintet, különböző részfeladatokat állíthat be, és módosíthatja ezeket bármikor, ezáltal könnyebben igazíthatja a képzést a tanulók egyéni igényéhez, tehetségéhez és szorgalmához..

Szerver

A CS WAVE Szerver az oktatási adatok tároló központja. Tartalmazza a feladatokat részletesen meghatározó referencia adatbázist, azonosítja  a tanulókat és rögzíti eredményeiket.

A CS WAVE Szerver biztosítja a munkapadok és vezérlő központok közti információ továbbítását és kezelését.  Ha a munkapadok csak ugyanazon a helyi hálózaton működnek, mint a szerver és a vezérlő központ, a vezérlő központok lehetnek távoliak is.

Rendszerkövetelmények

Szerver

Független számítógép javasolt:
Pentium III
512 MByte Memória
80 Gbyte Merevlemez
Windows NT, 2000, XP Operációs rendszer

Vezérlő központ

Pentium III processzor
256 MByte Memória
80 GByte Merevlemez
Windows XP / VISTA / WIN7 Operációs rendszer

CS WAVE,  « Kiválóság a termelékenységben» díj nyertese az  INDUSTRY 2004 nemzetközi kiállításon.