WELDONE HÍREK

 A Weldone projekt partnerekkel együttműködve kidolgozásra került a legjobb gyakorlatok eszköztára, ahol számos, a hegesztés oktatásával kapcsolatos anyagot talál. Kereshet a legjobb gyakorlatok, bemelegítések, videóanyagok között, ötleteket, tippeket kaphat a műhelymunkákhoz.

A legjobb gyakorlatok (Best Practices) a gyakorlatok és bemelegítések gyűjteménye, valamint minden olyan jó gyakorlat, amely hasznos lehet a tanítás során. Ezek mindegyike egy vagy több kategóriába tartozik. A források kompetenciák szerint vannak elrendezve. A Legjobb gyakorlatok oldalakon több csempe is található. Egy csempe egy kompetenciához tartozik. A csempére kattintva a kompetenciaoldalra juthat. A kompetenciaoldal az adott kompetenciához tartozó összes erőforrást felsorolja. Ha ismert, a legjobb gyakorlat eredete is szerepel.

Kategóriák: a források, gyakorlatok és bemelegítések kategóriái. A legtöbb erőforrás egynél több kategóriába tartozik, így az egész a hivatkozások nagy pókhálója. A kategóriák oldalon az összes kategóriára mutató linkeket elérhető. Minden kategóriához rövid leírás tartozik, valamint az adott kategóriába tartozó összes forrás listája.

Szójegyzék (Glossary): a hegesztési szakkifejezések és alapfogalmak listája. Ezekre a legjobb gyakorlatok/kategóriák leírásaiban hivatkozunk. A szógyűjtemény tartalmazza a hegesztési szakkifejezések fordításait is a Weldone közösség partnereinek minden nyelvén.

Linkek: ez egy lista érdekes linkekkel könyvekről, cikkekről, weboldalakról és egyéb dolgokról, amelyeket referenciaként használtunk a legjobb gyakorlatokban. És felsorolja mindazokat a dolgokat, amelyek máshová nem fértek be. Ezek többsége a legjobb gyakorlatok/kategóriák leírásában található. A hivatkozások a tervek szerint tartalmazzák a partnerek által felsorolt anyagok eredetére vonatkozó összes hivatkozást.

A legjobb gyakorlatok eszköztára elérhető a Weldone Projekt honlapján. Kérjük kattintson ide.