Projekt száma: 2019-1-HR01-KA202-060814

WELDONE Projekt

Megkezdődött az érdemi munka a WELDONE projekt pályázati céljainak megvalósítása érdekében.

Az európai uniós Erasmus+ pályázat konzorciumi tagjai 2019. október 14-18. napokon megtartották első találkozójukat Porto Salvoban, Portugáliában az ISQ szervezésében. A hét folyamán sor került a Nyitó Találkozóra, valamint az első Tanulási Tevékenységre (C1) is. A pályázatban partnerként dolgozó cégek vesznek részt, összesen 7 szervezet, jogi, oktatási és szakmahálózati képviselőkként Portugáliából, Horvátországból, Romániából, Magyarországról, Görögországból és Belgiumból. Magyarországot a Mátrai Hegesztéstechnikai és Szakképzési Kft. képviseli a projektben.

A 29 hónapot felölelő, az elsősorban oktatók képzését célzó projekt célkitűzése az egyén támogatása az alapvető készségek és kulcskompetenciák megszerzésében és fejlesztésében, a VET tanárok, oktatók és mentorok kezdeti és folyamatos szakmai fejlesztése mind iskolai és munkaalapú környezetben, valamint a kulcskompetenciák további erősítése a kezdeti és folyamatos szakképzésben. A projekt célja, hogy magas színvonalon lehetőséget biztosítson a munkaerő számára a készségek és kompetenciák fejlesztésére azáltal, hogy kidolgozza a képzés szolgáltatásának módját. „Az oktató oktatása” program célja az oktatók aktív tanulás ösztönzésére való felkészítése különböző nyílt pedagógia megközelítések – mint a digitális és a probléma alapú tanulás – használatával, amelynek nyomán arra számítanak, hogy javulnak a képzésben résztvevők eredményei és sikerei, valamint teljesítményük a munka és az élet egyéb területein.

Az első találkozón több területen is történt érdemi munka, az elvégzendő feladatokra 29 hónap áll a konzorcium rendelkezésére. A Mátrai Hegesztéstechnikai és Szakképzési Kft. felelősségei többek között a 3. Kompetencia Egység (CU) és a 3. számú Szellemi Termék (IO) vezetése, Tanulási/tanítási Tevékenység (C2), Nemzetközi Projekttalálkozó (TPM), és Multiplikációs Esemény (ME) megszervezése, valamint egy hírlevél elkészítése.

A következő konzorciumi találkozóra 2020 áprilisában fog sor kerülni a Mátrai Hegesztéstechnikai és Szakképzési Kft. székhelyén Visontán, Magyarországon.

Benus Ferenc

Ügyvezető