1986.    – a Mátrai Erőmű Zrt létrehoz egy tanműhelyet, ahol folyamatos a hegesztőképzés-, minősítés-, továbbképzés- és vizsgáztatás.

1989.    – A korszerű, és minden igényt kielégítő hegesztőbázis ebben az évben elnyerte a “Kiváló Hegesztőbázis” kitüntető címet.

1998.     május 1-én megalakul a Mátrai Hegesztéstechnikai Kft., változatlan szakember gárdával, tulajdonosa Heves megye legnagyobb energetikai vállalkozása a Mátrai Erőmű Részvénytársaság. Ugyanebben az évben a gazdasági változások folyamán kialakult szakképzési igények felismerése alapján, önálló gazdasági szervezetté alakul a Mátrai Hegesztéstechnikai és Szakképzési Kft.

1999    – Az Európai Hegesztési Szövetség akkreditálja a Kft-t., így a Magyar Hegesztéstechnikai és Anyagvizsgálati Egyesüléssel együttműködő partnerként szervezzük a különféle Nemzetközi Diplomát adó képzéseket.

2001    – Partneri elégedettség állandó növelése és mérhetősége érdekében a Commenius programban való részvétellel elsők között vezetjük be a tanúsított Minőségirányítási rendszert. Az ÉMI-TÜV Bayern Kft. DIN EN ISO 9001:2000 szabvány szerinti tanúsítvány kiterjed a képzési szolgáltatásaink minden lényeges folyamatára.

2006    – A Kft. támogatást nyer a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal által hirdetett Baross Gábor Innovációs Program kutatás-fejlesztési projektjében. A projekt keretében ez év augusztusában megvalósul a „Csúcstechnológiát képviselő virtuális hegesztési környezet magyarországi bevezetése és alkalmazása a hegesztő képzésben” témájú beruházás.

2007     –májusában megrendezett Hegesztéstechnikai vásáron mutatkozik be először a hazai nagyközönség előtt a CS WAVE virtuális hegesztést oktató rendszer. Az IIW nemzetközi hegesztési konferencián Grazban pedig a gyártóval közösen mutatjuk be a sikeres berendezést.

2007    – A minőségi oktatás érdekében a Felnőttképzési Akkreditáló Testület által akkreditáltattuk intézményünket.

2008    – Az Econweld projekt keretében az Olasz Hegesztési Intézet meghívására Genovában mutattuk be hogyan integráltunk virtuális technológiát Magyarországon elsőként a hegesztő képzésbe.
– Az Euromecca projekt keretében Norvégiában a Trodheim Műszaki Egyetem meghívására jártunk

2009    – májusában megrendezett MACH- TECH Hegesztéstechnikai szakkiállításon nagy sikert aratott a CS WAVE hegesztést oktató rendszer. A rangos eseményen új oldaláról mutatkozott be a virtuális oktatási rendszer, mint a szakma népszerűsítésének kiváló és hatékony eszköze.

– A legrangosabb hegesztéstechnikai vásáron a SCHWEISSEN & SCHNEIDEN -n Essenben jártunk . A világ minden részéről érkeztek látogatók, akik kipróbálták a CS WAVE-t, és azóta már, alkalmazzák is hegesztő képzésükben.

– Az I. regionális nemzetközi hegesztési konferencián Szlovákiában a Magas Tátrában ismertettük a magyarországi tapasztalatokat virtuális oktatási rendszer alkalmazásának lehetőségeiről.

2009    – A Minősített hegesztő, a Nemzetközi hegesztő és a Nemzetközi kiemelt hegesztő képzési programjaink akkreditációja is megtörtént.

2010    – Részt vettünk a Pozsonyi hegesztési konferencián a Szlovák Hegesztés Kutató Intézetben.

– Szlovéniában a Celjén megrendezett 4th WELDING AND CUTTING 2010 Hegesztéstechnikai szakkiállításon bemutakozik a CS WAVE.

– a VETPRO Mobility Project segítségével Litván kollégák ismerkedtek meg a magyarországi hegesztés oktatással és a CS WAVE hatékony oktatási módszerével.

– A Defektoskopia 2010. konferencián a Szlovák Hegesztési Szövetség meghívására mutattuk be a szimulációs módszert.

– A Virtweld projekt keretében Ljubljanaban tartott előadáson a helyi műszaki középiskolák és felsőoktatási intézmények ismerkedtek a technológiával.

– Nyitrán megrendezett Eurowelding szakkiállításon  a szlovák nagyközönség ismerkedett meg berendezésünkkel.

– A Német Hegesztési Szövetség(DVS) és a GSI-SLV közös rendezésében először került sor Duisburgban, hegesztési konferenciára, a jövő hegesztőképzéséről. A konferencián minden szimulációs technika képviseltette magát így a CS WAVE is.

– A nagy múltú ipari városban Brno-ban megrendezett Európa 2. legnagyobb hegesztési szakkiállításán a Cseh Hegesztési Szövetség meghívására mutattuk be a virtuális oktatási rendszerünket.

– Az Alpok Adria Szépségversenyen is népszerűsíthettük hegesztő szakma „imidzsét”a CS WAVE szimulációs rendszer segítségével a fiatalok körében.

– A Gyöngyösi Városi Sportcsarnokban megrendezett Pályaválasztási Kiállításon is részt vettünk, ahol minden szakma képviseltette magát. Mi  a CS WAVE virtuális rendszerén keresztül népszerűsítettük a szakmát a látogatók nagy örömére.