A hegesztőmozdulatok elsajátítása  a képzés legbonyolultabb része egy újonc számára. A környezet sokszor ijesztő, és a tanuló "félelmei" veszélyes helyzeteket okozhat már a képzési folyamat első lépéseinél...

 A CS WAVE hegesztés oktatási rendszerét mutatjuk be Önöknek, amely az első olyan virtuális technológiát alkalmazó intraktív eszköz a szakmunkás képzésben, mely a hegesztéshez szükséges érző-mozgató képességeket  tökéletesen tanítja a helhasználóknak.

wave_essenA rendszer egyedi sajátossága, hogy különválasztja a mozdulatok elsajátítását a teljes gyakorlati hegesztőképzéstől, és virtuális környezetetben teremt  lehetőséget  a felhasználók számára a tökéletes mozgáskoordináció elsajátítására ahol folyamatos felügyelet alatt állnak. Azáltal, hogy a hegesztési helyzetnek "valódival mindenben egyező" szimulációját nyújtja sok szemléletes ismertetővel segít az újoncnak megérteni és tökéletesen begyakorolni  azokat a mozdulatokat, amely majd az alapját képezik a gyakorlati képzésnek, amely során elengedhetetlen a mozgáskoordináció kialakítása  és fejlesztése- melyet  eddig a "tradícionális" képzés folyamán hosszú gyakorló órák alatt  tudtak a tanulók elsajátítani kisebb-nagyobb sikerrel a hegesztőműhelyekben. A koncentráció és a  pontosság mérése eddig meg nem oldott kérdés volt, amit ma már a virtuális munkaasztalon folyamatos ellenőrzés alatt tesz lehetővé a rendszer alkalmazása.

 

 

A CS WAVE-et manapság több mint száz oktatási központ használja világszerte, és mind a tanulók, mind pedig az oktatók kommunikációja, továbbá a képzési folyamat szempontjából is eredményesnek bizonyult, sőt a kezdeti fázisban a felére csökkentheti a képzés költségeit.