szakma_sztar_logoA Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében idén IV. alkalommal kerül megrendezésre a Szakma Sztár Fesztivál, a Szakma Kiváló Tanulója Verseny országos döntője 2011. április 18–20-a között a Hungexpo területén.


A verseny célkitűzése a kiemelten gyakorlatigényes, fizikai szakmák társadalmi presztízsének és vonzerejének növelése, a szakmunkás pályamodell bemutatása és népszerűsítése. A verseny első két napján gyakorlati és szóbeli megmérettetés vár a tanulókra. A harmadik nap az ünnepélyes eredményhirdetés, záróünnepség napja lesz, ahol egyedi készítésű érmekkel, oklevelekkel és a támogatók által biztosított díjakkal, különdíjakkal értékelik majd a versenyzők teljesítményét. A díjazott versenyzők elméleti, és szakmai felkészítő tanárai szintén elismerő oklevelet kapnak, amelyet a győztesekkel együtt vehetnek majd át.
A versenyen résztvevő diákok az elért eredményeik alapján – helyezésüktől függetlenül – mentesülhetnek a záróvizsgákon való részvétel alól, ami újabb inspirációt adhat a versenyen való részvételhez. A döntőn a versenystandok mellett – kiemelten a támogató cégek számára, valamint a szakképzésben érintett szervezetek, TISZK-ek és más intézmények, középiskolák részére – kiállítási standokat biztosítanak a szervezők.


 

A Szakma Sztár 2011 Fesztiválon készült riport megtalálható itt

( 22perc 30 mp-től kezdődően)

 

A verseny megtekintésével párhuzamosan a látogatóknak népszerű előadók és az iskolák tehetséges diákjai által előadott, igen színvonalas szórakoztató műsorszámok megtekintésére nyílik lehetőségük. A fesztiválon az érdeklődő iskolák diákjai, az osztályok, csoportok egynapos szakmai kirándulás keretében vehetnek részt. A rendezvényre a belépés ingyenes.

 

 

Az első és a második helyezett a hegesztő szakmában intézményünk tanulói:


I. helyezett Szikra János

II. helyezett Kiss Csaba

 

 

 

 

 

 

 

Felkészítő tanárok : Balázs Mariann és Tóth György