Alapigazság, hogy manapság egy jó szakma ér annyit, mint egy átlagos diploma. Nemzetközi szintű, magasan kvalifikált piacképes szakmai tudás birtokában könnyebb elhelyezkedni. Ezen a téren sokat tesz a Mátrai Hegesztéstechnikai és Szakképzési Kft., amely jogelődjével együtt éppen 25 esztendeje foglalkozik hegesztő szakmunkások képzésével.

A Mátrai Erőmű által 1986-ban létrehozott tanműhelyből és az 1989-ben Kiváló Hegesztőbázis címet elnyert oktatóközpontból indult el az a folyamat, amelynek eredményeként 1998-ban létrejött a Mátrai Hegesztéstechnikai Kft., amely ettől kezdve állandó résztvevője az iskolarendszerű és iskolarendszeren kívüli oktatásnak.

 

Bővebben...

virtweld_light

2010 Januárjában kezdődött egy európai project 4 ország részvételével.

Szlovákia Csehország és Szlovénia a VIRTWELD prject segítségével ismerkedett meg modern oktatási technikákkal a hegesztésoktatás területén melynek első szereplője a CS WAVE.

2010. október 27-én és 28-án került sor a Galántai Műszaki Szakközépiskola képzési központjában a „VIRTWELD - virtuális hegesztési technológia beillesztése hegesztők és hegesztő szakemberek képzésébe” projekt keretén belül egy hegesztő-szimulátor bemutatására.


galanta_cA bemutatás során elhangzott Ing. Ľuboš Mráz, PhD. a Bratislavai Hegesztő Kutatóintézet munkatársa „A legújabb irányzatok a hegesztők és hegesztő szakértők oktatásában” című előadása, valamint ifj Benus Ferenc úr, a Mátrai Hegesztéstechnikai és Szakképzési Kft. oktatási igazgatójának előadása „Virtuális valóság a hegesztő képzés számára , avagy Hegesztők képzése virtuális környezetben” címmel).

 

Az előadások során bemutatták a VIRTWELD, EuroMECCA és WELDICTION PLUS projektek oktatásfejlesztési eredményeit az információs technológiák szakoktatásban történő kihasználásának lehetőségeiről.

Az idén is megrendezésre került a SZAKMA SZTÁR 2010 országos döntője, ahol minden középiskolában tanulható szakma képviseltette magát természetesen így a hegesztő is. A József Attila Szakiskola és a Mátrai Hegesztéstechnikai és Szakképzési Kft. közös felkészítésében indult Gyöngyös város képviseletében 4 hegesztő szakmunkás tanuló, akik a megyei és területi selejtezőkön mindannyian olyan eredményeket értek el, hogy kvalifikálták magukat az országos döntőre, amely az idén a nagy múltú Géza Fejedelem Szakiskolaában került megrendezésére  Esztergomban. 

Már ez is remek eredménynek számított és különösen nagy volt az öröm a verseny eredményhirdetése után...